Ukážeme, co umíme

 

Chcete se dozvědět, jestli máme vaše manažery co naučit? Můžeme vám poslat prezentace našich školících programů, naše reference, naše studie otištěné v odborných časopisech. Dozvíte se toho o nás hodně. Ale pokud chcete skutečně nahlédnout do našeho myšlení, know how a pracovních postupů, nechte nás, abychom vám předvedli praktickou ukázku.

 

Jak zvýšit pracovní výkon podřízených

Pro ukázku našich schopností jsme si vybrali sekvenci ze školícího programu zaměřeného na zvýšení pracovního výkonu podřízených. A proč volba padla právě na tento program? Je to jednoduché. Nezáleží na tom, v jakém oboru jste manažerem, pokusy svých podřízených o únik z tlaku na výkon, musíte umět vyřešit ve všech případech.

 

Co vám ukážeme

Únik z tlaku na výkon. Nejdříve vám ukážeme, jakými způsoby se podřízení snaží vyhnout realizaci nechtěných úkolů. Našim hlavním tématem proto bude odhalování a řešení manipulativních postupů jako například vymlouvání, obviňování, zastrašování, vytěsňování.
Výkonnostní křižovatky. Pak si ukážeme místa, kde k pokusům o únik dochází nejčastěji, tedy ta místa, kde manažeři obvykle selhávají. Budeme se zabývat předvídáním a vyhledáváním těchto výkonnostních křižovatek.
Zvládací postupy. Nakonec si ukážeme, proč je tak důležité správně volit mezi různými zvládacími postupy. Předvedeme si to na příkladu konfliktu vzniklého z nedbalosti a konfliktu vzniklého ze souboje o autoritu.

 

Organizační souvislosti

Ukázku školícího programu realizujeme v prostorách vaší společnosti nebo v místě, na kterém se domluvíme. Potřebujeme k tomu jen trochu prostoru. Zeď, na kterou bychom mohli promítat, flipchart, a dostatek místa pro pohyb lektora. 2 až 2,5 hodiny, tolik zabere ukázka včetně následné skupinové diskuse. Protože diskuse bývá většinou velmi živá a účastníci programu se do ní rádi zapojují, je dobré počítat s časovou rezervou. Za realizaci této ukázky školícího program nic neplatíte.

 

Co byste o nás měli vědět

Školíme manažery i obchodníky. Univerzální rozvojové programy, mezi které řadíme i dvoudenní školení Jak zvýšit pracovní výkon podřízených, tvoří jen menší část našich školících a poradenských aktivit. Pro větší část našich klientů vytváříme tzv. „programy na zakázku“. Jinými slovy, vymýšlíme pro ně (a s nimi) originální řídící strategie, zvládací a prosazovací postupy. Asi padesát procent našich rozvojových programů je realizováno ve formátu 1:1, tedy jeden manažer a jeden lektor/poradce.

 

 

Pořád hledám nebo vytvářím nové řídící nebo obchodní strategie a taktiky. A je to pro mne ta nejlepší práce na světě. Hrozně mne totiž baví přemýšlet o tom, jak to na světě funguje. Snažím se nacházet a pochopit mechanismy, které z nás dělají úspěšné manažery, obchodníky a lidi.

Hynek Choleva

jednatel společnosti, lektor obchodních a manažerských dovedností

Reference