Pro manažery, kteří se chtějí posunout dál

 

 

Řediteli, a co chceš dělat dál

Za kým má ředitel jít, když si s v práci neví s něčím rady? Když cítí, že uvízl na mělčině? Když vyzkoušel snad úplně všechno, ale nic z toho nezabralo. Když cítí, že se už jen opakujete, že jej práce i lidé pomalu přestávají bavit a začíná být hluboce nespokojený?

Za nadřízenými jít nesmí, za podřízenými, tak to už vůbec ne. Emocionální podporu a selskou radu sice může hledat u svého partnera a u svých kamarádů, ale to mu s jeho profesními problémy asi nepomůže. Co mu tedy zbývá?

 

Domácí učitelé, šarlatáni a ti druzí

Nevěříte poradcům a školitelům? Děláte dobře. Až příliš mnoho z nich má ke své činnosti stejnou kvalifikaci, jakou měli středověcí mastičkáři a prodejci odpustků. Jsou to lháři bez svědomí. Nevěříte poradcům a školitelům? Děláte chybu. Někteří z nich vás mohou zbavit trápení, které vás jinak může mořit celá léta. Pokud si myslíte, že je vaše situace (firma, produkt, konflikt, úkol) jedinečná, že vám s vyřešením vašeho problému nikdo nedokáže pomoci, bez nadsázky, téměř jistě se mýlíte. Nejspíše jste jen nepotkali toho správného člověka.

 

Nechejte si pomoci, posuňte se dál

Máte dobrou vůli a chcete na sobě zapracovat? Běžně dostupné rozvojové programy vám ale připadají zbytečné jako předpověď počasí na včerejší den? Potřebujete najít řešení pro některé své konkrétní manažerské a lidské problémy? Asi bychom se měli potkat.

 

Jen pro ty, které management baví

V následujících řádcích vám popíšeme několik rozvojových programů, které jsou určené pro zkušené a motivované manažery. Co program, to originální know how a originální pracovní postupy.

 

Kontra-manipulativní techniky řízení

V tomto školícím a tréninkovém programu posílíte své obranné štíty. Zvýšíte svou schopnost identifikovat a zvládnout manipulativní postupy svých podřízených. To, co vás dříve dokázalo zasáhnout a zranit, vás po absolvování tohoto programu, už jen pobaví.

 

Výroba a použití motivačních nástrojů

Nedělají vaši podřízení to, co po nich chcete? Čím to tak asi bude? Možná k tomu nemají ten správný důvod. Zapomeňte na přesvědčování, na vysvětlování, na mechanické odměňovací tabulky. Ty vám s vašim problémem příliš nepomohou. Ukážeme vám, jak při řízení využívat všechny druhy motivačních nástrojů a nejrůznější motivační techniky. Budeme spolu vytvářet směnné položky. Takové, které budou skutečně ovlivňovat jednání vašich podřízených. Program může mít podobu školení nebo tvůrčích workshopů.

 

Vyhledávání a řešení výkonnostních křižovatek

O tom, zda dosáhnete svého cíle se rozhoduje na výkonnostních křižovatkách. Když dokážete výkonnostní křižovatky předvídat a správně řešit, můžete si ušetřit spoustu času a starostí. Jen menší část manažerských selhání ale souvisí s logikou a akademickými znalostmi. Mnohem větší část souvisí s lidmi, s jejich potřebami, psychikou a vztahy. Pomůžeme vám předvídat a řešit různé druhy konfliktů, odhalovat únikové pokusy, komunikační a manipulativní hry vašich podřízených, kolegů nebo klientů. Pomůže vám prosazovat vaše cíle. Program může mít podobu celodenního školení nebo může mít podobu dlouhodobé manažerské podpory.

 

Výroba řídící strategie

Máte pocit, že s výrobou řídící strategie nepotřebujete pomoci? Dobře, udělejte si sami pro sebe takový malý test. Vezměte si bílý papír a nakreslete na něj čáru představující období jednoho roku. Nyní na tu čáru zaneste všechny své výkonnostní milníky. A teď přeškrtněte všechny milníky, které mají podobu čísel, firemních událostí, projektů, které jste sami nevymysleli a neřídíte je. Popravdě, kolik vám toho na té čáře zbylo? Jeden, dva či tři body? Tahle práce není vůbec jednoduchá. A to jsme jen na začátku výrobního procesu. Tento rozvojový program má podobu tvůrčích dílen.

 

Školení, workshopy nebo poradenství

Jak bude naše spolupráce vypadat, to v této chvíli nevíme. Můžeme vás rozvíjet jako školitelé, můžeme být dělníci managementu a vyrábět s vámi řídící strategie a prosazovací postupy, můžeme vám ale pomáhat i jako poradci a podporovatelé.

 

A kdo by vám pomáhal?

Hlavním poradcem a garantem odbornosti je Mgr. Hynek Choleva. Specializuje se na vývoj řídících, komunikačních a obchodních strategií.  

V jedné osobě v sobě spojuje znalosti teoretika komunikace s mnohaletými praktickými zkušenosti vrcholného manažera. Je výkonnostně orientovaný, propagátor školy ne-naivního managementu.

Jako poradce, mentor a školitel spolupracoval s manažery a firmami působícími v celém spektru oborů: od finančního sektoru, přes výrobní firmy, služby, až po obchodní společnosti.

Věnuje se také publikační činnosti. Jeho články a studie týkající se manažerského rozvoje, řídících strategií a komunikace si můžete přečíst zejména v odborných časopisech Moderní řízení a HR forum.

 

Pořád hledám nebo vytvářím nové řídící nebo obchodní strategie a taktiky. A je to pro mne ta nejlepší práce na světě. Hrozně mne totiž baví přemýšlet o tom, jak to na světě funguje. Snažím se nacházet a pochopit mechanismy, které z nás dělají úspěšné manažery, obchodníky a lidi.

Hynek Choleva

jednatel společnosti, lektor obchodních a manažerských dovedností

Reference